Vinç Makarası

Merhaba Değerli Okurlarımız;

Bu yazımda off road yaparken en çok ihtiyaç duyacağımız aksesuarlardan biri olan Vinç Makarası hakkında bilgiler vereceğiz. Birçoğumuzun aklına bile gelmeyen vinç makarası, arazide hiçbir parçanın yapamayacağı işler yaparak, araçlarımızı kaldığı yerden kurtarmamızı sağlayabilir. Bu nedenle önemli olan vinç makarası, arazi araçlarında kesinlikle bulunması gereken off road aksesuarları başında gelmektedir.

Off Road Vinç ile beraber çalışan bu parçanın görevi; vince binen yükü indirgemektedir. Fizik derslerini hatırlayanlar, sabit makara sistemini de büyük ihtimalle hatırlarlar. Yükü yarıya indirgeyen sabit makara sisteminin, gerçek hayatta uygulamalı örneği vinç makarası olarak gösterilebilir.

Vinç Makarası kullanımı kolay ve pratiktir. Öncelikle arazide sabit bir nokta bulunur. Ardından makaranın arkası, strap vasıtasıyla sabit noktaya bağlanır. Aracımızdan gelen vinç halatı ise, makaradan geçirilerek, tekrar aracımızın tamponuna bağlanır. Böylelikle vincimiz daha az enerji harcayarak, daha çok iş yapmış olur. Basit bir fizik kuralıyla çalışan vinç makarasının en önemli görevi; aracımızın vincinin gücünün yetmediği durumlardır. Bu durumlarda, vinç makarası kullanılarak; off road vincinden aldığımız iş gücü iki katına çıkartılabilir.

Vinç makarası birçok firma tarafından üretilmekte olup, fiyatları gayet ucuzdur. İhmal edilen Off Road Aksesuarları başında gelen vinç makarasını, 4x4 araçlarımızın modifikasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından hemen aracınıza koymanızı öneririm. Hiç işe yaramayacağını sandığını makara, gün gelir sizi battığınız yerden kurtaracak tek aksesuar olur.

Bugün off road vinç ve ona bağlı olarak çalışan bir aksesuar olan vinç makarası hakkında kısa bilgiler verdik. Umarım bu işlere yeni başlayan arkadaşlarımızın, yararlanabileceği bir makale olmuştur. Farklı off road aksesuar tanıtımları içerisinde yine bu sitede görüşmek dileğiyle, Hoşça kalın.

Blog sitemizdeki bir önceki makalemizde SlideBar – Yan Basamak hakkında bilgiler verilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder