SideBar (Yan Basamak)

Merhaba değerli okurlarımız; Bu yazımda off road araçlarında olmazsa olmaz bir aksesuar olan SideBar hakkında bilgiler vereceğim. Yan Basamak anlamına gelen sidebar, arazide birden çok fonksiyona sahip off road aksesuarları arasındadır.

Off road araçlarına engelleri daha rahat aşabilmek ve kanallı yollarda aracımızın karnının oturmaması için daha büyük lastik takmak hedeflenir. Standart lastik ebadımızı büyütmek içinse ile olarak aracın süspansiyon sisteminin değiştirilmesi ve akabinde birçok mekanik parçanın değiştirilmesi gerekmektedir. Yükseltme kitleri ve büyük off road lastikleri araca uygulandığında ise; kişilerin araca binmesi ve inmesi zorluk kazanmaktadır. SideBar işte bu noktada, yan basamak görevi yapmakta ve off road araçlarına rahat binilip inilmesini sağlamaktadır.

SideBar demirden yapılan ve aracın direk şasesine bağlanan bir parçadır. Eğer aracımıza hazır yan basamak almayacak ve yaptırma kararı verdiysek; sidebar sağlamlığının test edildiği borulardan yapılmalıdır. SideBar arazide kolay bükülen bir borudan imal edilirse, şimdi anlatacağım işlevlerini tam olarak yapamaz.

SideBar (Yan Basamak) sadece araca binmek için kullanılan bir aksesuar değildir. Arazide zor şartlarda lastiğimiz patladığında, Hi Jack’i koyabileceğimiz ve aracı kaldırabileceğim güçlü bir elemandır. Ayrıca, arazide yanal eğimlerde aracın kaya, taş gibi doğal yapılara vurarak kaporta zararı almasını önleyen; yan yüzeydeki ilk temas elemanıdır.

Farklı görevleri olan sidebar bu görevlerinden dolayı off road araçlarının vazgeçilmez aksesuarıdır. SideBar için birçok markanın hazır üretimi ülkemizde bulunmaktadır. Ayrıca yan sanayi ve özel yapım sidebar üretimleri de farklı marka off road araçları için yapılmaktadır. Bu konudaki tercih ise tamamen kullanıcının kişisel zevk ve maddi beklentileriyle alakalıdır. SideBar bir off road aksesuar çeşidi değil, arazi araçları için zaruri bir parçadır. Bu nedenle görünümünden daha çok işlevselliği ve sağlamlığı önemlidir.

Off Road Aksesuarlar tanıtımları yaptığımız bu blog sitesinde bugün SideBar (Yan Basamak) parçası hakkında bilgiler verdik. Farklı fonksiyonları olan ve off road araçları için zaruri elemanlar arasında yer alan SideBar kullanımı ve işlevleri konusuna kısaca değindik. Umarım faydalı bir makale olmuştur.

Blog sitemizdeki bir önceki Araç Yanı Tente isimli off road aksesuar tanıtımını okudunuz mu?

0 yorum:

Yorum Gönder