Off Road Tamponu



Merhaba Off Road Aksesuar Sitesinin Değerli Okurlar...

Bu yazımda sizlere off road tamponu nasıl olmalı? İyi bir off road tamponunda bulunması gereken özellikler nelerdir? Ve off road tamponlarının işlevleri hakkında bilgi ve tecrübelerimi paylaşacağım.

Off Road Tamponu ne işi yarar? 

Off Road Tamponu arazide araç kullanırken, önümüze gelen engelleri aşmamız esnasında aracımızın hasar görmemesine sağlar. Ayrıca aracımıza vinç takmak için özel ve kullanışlı bölümleri olur. Off road tamponları bu bölümleri takılan vinçler arazide battığımızda bizleri kurtaracağı için, kolay kullanılabilir bir şekilde konumlandırılmalıdırlar.

Off Road Tamponları ön ve arka olmak üzere, aynı normal araç tamponlarındaki gibi ikiye ayrılır. Genellikle 4 veya 6 mm saçtan imal edilen tamponlar, bizlerin arazide kullanacakları en önemli off road aksesuarları’nın başında gelmektedir.

Off Road Tamponu alınmalı mı yoksa yaptırılmalı mı? 

Bu soruya her iki seçenekte kaliteliyse olur diyerek cevap vermek istiyorum. Off road tamponu seçerken en önemli noktanın işlevi olduğunu sakın unutmayın. Bu yüzden aracın uzaklaşma ve yakınlaşma açısını bozacak off road tamponları almaktan veya yaptırmaktan vazgeçmelisiniz. 4 veya 6 mm saçtan imal edilen ve belirli kriterlere göre önceden projelendirilerek cnc tezgah kullanılarak kesilmiş off road tamponları ülkemizde birkaç işinin ehli usta tarafından gayet iyi bir şekilde yapılıyor. Ayrıca imalattan sonra normal boya yerine elektrostatik boya kullanılarak uzun ömürlü bir off road tamponu imal etmiş olursunuz.

Hazır tamponlarda ise zaten hemen her marka ve modele göre birçok firma bulunmakta. Off road aksesuarları satan sitelerden kendi aracınıza en çok yakışacak olan modeli seçerek sipariş verebilirsiniz.

Off Road Tamponu alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? 

Arazide yol alırken araçlarımızın yakınlaşma ve uzaklaşma açıları bizim için çok önemlidir. Şöyle ki; iyi yaklaşma açısına sahip bir off road tamponu ve kötü açılı bir off road tamponunu aynı marka, model ve diğer tüm off road aksesuarları aynı şekilde olan bir araca takalım. Dik bir inişin ardından gelen ani çıkıştı bir aracın önü bile değmeden geçerken, acısı kötü olan tamponlu araç aynı yerde çakılacaktır. Bu yüzden off road tamponu alırken dikkat edeceğiniz en önemli hususların başında ön tamponun yakınlaşma açısı, arka tamponun ise uzaklaşma açısı olmalıdır. Ne yazık ki ülkemizde benim gördüğüm insanlar işlevsellikten daha çok görünüme önem veriyorlar. Bu yüzden arazide çuvallayan birçok tampon görüyorum.

Eğer bir off road tamponu imal ettirecekseniz, fotoğrafı alıp ustaya getirmeniz yetmez. Tamponda kullanılacak malzemenin cinsini, projesini kendiniz belirlemelisiniz. Yoksa arazide ilk vurmada elinizde kalan bir tamponunuz olur ki bu kimsenin hoşuna gitmez.

Off Road Tamponu isimli makalemde sizlere off road tamponları, off road aksesuarları ve off road hakkında kısa bilgiler vermeye çalıştım. Umarım faydalı olabilmişimdir.

0 yorum:

Yorum Gönder