Araç Üstü Çadır

Merhaba Değerli Okurlarımız; 

Bu yazımda sizlere doğada kamp atarken en çok ihtiyacınız olan aksesuarlardan biri olan Araç Üstü Çadır hakkında bilgiler vereceğim. Off Road ve Kamp birbirinden ayrılamayan iki etkinliktir. Eğer bir yanınız off road yapmak istiyorsa; off road yaptığınız bu ekiple beraber doğada vakit geçirmek, beraber kamp atmak bir süre sonra hobiniz, hatta yaşam tarzınız haline gelecektir.

Araç Üstü Çadır ise kamp organizasyonlarında bence en önemli aksesuarlardan bir tanesidir. Off Road araçlarına uygulandığı için direk Off Road Aksesuar kategorisi içerisinde yer almaktadır. Normal çadırlara göre birçok avantajı bulunan araç üstü çadır ekipmanının fiyatlarının yüksek oluşu belirli bir kesimin istese de sahip olmamasına neden olmaktadır. Şimdi gelin Araç Üstü Çadırlar için avantaj ve dezavantajları beraber sıralayalım.

Araç Üstü Çadır Avantajları: 


Araç Üstü Çadırlar çıkmadan önce doğada kamp atmak için standart çadır alır ve yere kurardır. Ancak yere kurulan çadırlar, doğadaki canlılarında sizinle beraber olması anlamına gelmektedir. Yılan, kene, ayı, kurt gibi vahşi ve birçok kesim tarafından hoş karşılanmayan canlılar; direk yere kurulan çadırlar ile temas haline geçebilirler. Off Road ile Kamp tamamen ayrı iki organizasyon şekli olsa da, bir noktada kesişmektedir. Yalnız şu da bir gerçektir ki; off road sporu yapan insan ile sadece kamp yapan yani kampçı insan farklıdır. Ben birçok offroadcu tanıyorum kamp atmayı o kadar da sevmeyen. İşte bu insanlar için, araç üstü çadır muhteşem bir aksesuar olarak nitelendirilebilir. Ancak öyle insanlar tanıyorum, para verseniz araç üstü çadırda yatmaz. Üzerine de “delikanlı kampçının çadırı yerde olur der” İkisi tamamen bağımsız olgular olsa da, özellikle offroadcu kişiler için araçların üzerine kurulan çadırlar bence büyük avantajdır.

Araç Üstü Çadır, sizlere geceleri tehlikeli hayvanların ulaşamamasını sağlar. Yağmurdan sizleri korur, çamur olan toprakla çadırınızın ve sizlerin temas etmenizi önler. Kolay kurulum ve toplama şansı sağlar. İçleri normal çadırlara göre daha ferah ve rahattır.

Araç Üstü Çadır Dezavantajları: 


Her aksesuar veya kamp eşyasının avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Araç Üstü Çadırlar içinde aynısı geçerlidir. Avantajlarını yukarıda sıraladığım bu aksesuar, off road araçları için en önemli etkenlerden biri araç ağırlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Yakıtı arttırmaktadır. Aracın üzerinde taşındığı için aracın rüzgar ile temas eden yüzey alanını arttırmaktadır. Aracın ağırlık merkezini yukarı çekmektedir. Kısacası aracın dengesini bozmakta ve off road performansını birebir düşürmektedir.

Bahsettiğim bu avantaj ve dezavantajlar çok iyi şekilde analiz edildikten sonra araç üstü çadır aksesuarını off road aracınıza takıp, takmama hususunda fikir vermelisiniz. Kimisi doğada kendi aracıyla kamp yapmaktan daha çok zevk alır ki bu kişilere daha çok kampçı denilir. Kimisi ise, aracıyla zor yollarda ilerlemekten zevk alır ki bu kişilere de offroadcu denilir. Öncelikle offroadcu mu yoksa kampçımı olduğunuza karar vermelisiniz. Hafta da bir araziye çıkan ve hard off road yapan ve 3 ayda bir kamp atan biri için araç üstü çadır gereksiz bir aksesuar olacaktır. Normal çadırlara göre fiyatlarının bir hayli pahalı olması ise araç üstü çadırları için bir diğer dezavantaj konusudur. Ancak hemen her ay kamp atan ve senede birkaç kez off road yapan biri içinse araç üstü çadır mükemmel bir off road aksesuarıdır.

Bu karar ise tamamen kişinin kendi hobisi ve olaya nasıl baktığı ile alakalıdır. Off Road Aksesuarları sitesi olarak biz elimizden geldiğince sizlere off road aksesuarlar çeşitleri, özellikleri, avantaj ve dezavantajları hakkında bilgiler vermeye çalışıyoruz. Bu aşamadan sonra; en sağlıklı ve ihtiyaçları doğrultusunda parçalar, ekipmanlar alma kararını siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz.

Böylelikle Off Road Aksesuarları sitemizdeki bir yazımızın daha sonuna geldik. Umarım faydalı bir makale olmuştur. Blog sitemizdeki bir önceki; Off Road Yükseltme Kitleri başlıklı yazımızı okumadıysanız bu makalemizi de incelemenizi öneririm.

Bir başka off road aksesuar tanıtım yazısında görüşmek dileğiyle, hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder