Hi Jack Kriko

Merhaba Değerli Okurlarım; Off Road Aksesuarları sitesinde yeni bir ürün tanıtımı ile daha karşınızdayım. Bu yazımın konusu Off Road Kriko yani Hi Jack. Arazide yol alabilmek için modifiye edilen off road araçlarındaki en önemli değişiklik aracın yüksekliğidir şüphesiz. Aracın karın yüksekliği, standart ölçülerinden fazlalaştığı zaman ise; aracınızda beraber gelen kriko boyu aracı kaldırmaya yetmemektedir. Ayrıca arazide aracın lastiğini değiştirmeniz gereken durumlarda aracın altına giremeyeceğiniz, standart krikoyu kullanamayacağınız durumlar olacaktır. İşte bu durumlar için Hi Jack Kriko önemli ve kesinlikle aracımızda bulunması gereken bir aksesuardır.

Hi Jack; ismini İngilizce’de "High" ve "Jack" kelimelerinin bir arada kullanımından almaktadır. High sizlerinde bildiği gibi yüksek anlamına gelmektedir. Jack ise ağır yükleri kaldırmaya yarayan alet, mekanizma gibi anlamları taşımaktadır. Buna göre Hi Jack kelimesini yüksek, büyük kriko anlamlarında kullanabiliriz.

Hi Jack Kriko; arazide üç amaç için kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi, aracın lastiğini değiştirmek için aracı kaldırmamız gereken durumlarda. Bir diğeri aracımız battığı zaman aracın boşta olan tekerini havaya kaldırarak tekerin altını doldurmamız gerektiği durumlarda. Sonuncusu ise; vinçlerin işe yaramadığı veya off road vinç ekipmanında oluşabilecek arıza durumlarında manuel vinç olarak kullanılmak için, Hi Jack kesinlikle off road aracımızda olması gerekli bir aksesuardır. Belki de sezon içerisinde bir kere bile kullanmayacağınız Hi Jack; yeri geldiğinde hayat kurtaracak, sizi dağdan evinize geri dönmenizi sağlayacak en önemli aksesuarların başında gelmektedir. Bu yüzden araçlarımızın modifiye işlemi başlatıldığında ilk tedarik etmemiz gereken Off Road Aksesuarları başında gelmektedir.

Hi Jack, off road aksesuarları satan firmalarda bulunan bir üründür. Farklı firmalar tarafından üretilmektedir. Genellikle 48 inç ve 60 inç’lik modelleri tercih edilmektedir. Bu hususta aracınıza Off Road Kriko alacaksanız; kesinlikle ilk olarak aracınızın yan basamak ve tampon yüksekliğini ölçmeli, ardından bunu arazide aracın yan durabileceği durumlar için hesaplamalı ve ona göre Hi Jack tercihinizi yapmalısınız. Genel olarak 35 inç lastikli araçlara kadar olan yüksekliklerde 48 inç’lik Hi Jack modeli yeterli olmaktadır.

Off Road Aksesuarları sitemde bir ürün tanıtımının daha sonuna gelmiş bulunuyorum. Off Road Kriko anlamına gelen Hi Jack Kriko hakkında bilgileri bu yazı içerisinde sizlerle paylaştım. Ülkemizde ihmal edilen bu aksesuar bence kesinlikle araçlarınızda bulunması gereken off road aksesuarları arasında yer almaktadır. Hi Jack ürünlerinin fiyatları ise 200 TL ile 500 TL arasında değişmektedir. Bu fark tamamen marka ve kaliteden oluşan bir farktır. Ben henüz Hi Jack kullanımında sıkıntı çıkartan bir ürün görmedim. Bu ürün konusunda tercih tamamen kullanıcıya kalmıştır.

Sitemizdeki bir önceki; Araç Üstü Çadır isimli makalemizde; araç üstü çadırlar, kamp, offroadcu ve off road gibi konulara değinmiş ve Araç Üstü Çadır aksesuarı hakkında bilgilerimi sizlere aktarmaya çalışmıştım. Vaktiniz varsa bu yazımı da okumanızı öneririm. Saygılar…

0 yorum:

Yorum Gönder