Off Road Yükseltme Kitleri

Merhaba Off Road Aksesuar Sitesi Takipçileri. 

Bu yazımda Off Road Yükseltme Kitleri hakkında genel bilgiler vereceğim. Off Road araçlarının modifiyesinin ilk adımlarından olan yükseltme işleminde gerekli olan bu aksesuar birçok farklı marka tarafından üretilmektedir. Araçlarımıza yükseltme kiti taktırmamızın nedeni olan aracın karın kısmını yükseltmek ve arazide altının oturmaması sağlamak, tamamen kişinin off road leveline göre ayarlanılabilir bir modifiyedir. Bu level yükseltme kitleri için farklı seçeneklerin oluşmasına neden olmaktadır.

Yükseltme Kitleri genellikle 2 inç (50mm), 4 inç (100mm), 6 inç, 8 inç ve 10 inç olarak imal edilmektedir. Ancak her marka araç için bu kadar seçenek yoktur. Aracın fabrika ayarlarından uzaklaşmayacağı tek yükseltme çeşidi ise 2 inç yükseltmelerdir. Mevcut yay ve amortisörlerin yükseltilmesi yeterlidir. Belki fren hortumlarında ufak tadilatlar gerekebilir. Bunun dışında hemen tüm markaların 2 inç yükseltmesi sorunsuzdur. Özellikle 4 inç ve üzeri yükseltme kitleri kullanılacak araçlarda araçların yol tutuşları ve yüksekliğinden dolayı oluşan sorunlardan dolayı; araç asfalt kullanımından uzaklaşmaktadır.

Yükseltme Kitleri seçeneği olarak en şanslı marka şüphesiz Jeep’tir. Jeep’ler Amerika’da en çok kullanılan off road araçları olduğundan, ayrıca Amerika’da yapılan kaya off road’u için araçların artikülasyonu çok önemli olduğunda; farklı firmalar Jeep modelleri için farklı yükseltme kitleri ve seçenekleri geliştirmişlerdir. Jeep modellerin için yükseltme kitleri 12 inç’e kadar çıkmaktadır.

Yazımın başında da vurguladığım gibi yükseltme kitleri tercih edilmeden önce araca takılacak olan lastik boyutu belirlenmelidir. Off Road lastikleri belirlendikten sonra, yeterli artikülasyon boyutu hesaplanarak yükseltme kiti tercihi yapılmalı ve araca uygulanmalıdır.

Böylelikle Off Road Aksesuar başlıklı blog sitemdeki bir yazının daha sonuna geldik. Off Road Yükseltme Kitleri başlıklı yazımda sizlere bu kitlerin kullanım amaçları ve çeşitlerinden bahsetmeye çalıştım. Blog sitemde genel anlamda Off Road Aksesuarları tanımlandıktan sonra, marka ve modellerin detaylı olarak anlatımlarına girilecektir. Belirli bir süre daha genel tanımları yapacağım, ardından Off road Aksesuarları üreten firmaların tanıtımları ve ürettikleri malzemeleri sizlerle bu blog sitesinde paylaşacağım.

Off Road Aksesuar Blog sitemdeki bir önceki; Roll Cage Nedir? – Roll Cage’nin Önemi başlıklı makalemi okudunuz mu?

0 yorum:

Yorum Gönder